Home » Waterteunisbloem

Waterteunisbloem

Cover praktijkadvies waterteunisbloem
Waterteunisbloem (Ludwigia grandiflora) en de kleine waterteunisbloem (Ludwigia peploides) zijn invasieve exoten snel dominant worden en andere soorten verdringen. In dit praktijkadvies vind je praktische tips voor hoe je waterteunisbloem het beste kunt bestrijden.

Als invasieve exoten dominant worden, leiden ze tot verlies aan biodiversiteit. Een relevant voorbeeld hiervan zijn de waterteunisbloem (Ludwigia grandiflora) en de kleine waterteunisbloem (Ludwigia peploides). Beide soorten zorgen in onder andere Frankrijk al grootschalig voor problemen. In Nederland dreigt dat ook te gebeuren als water- en terreinbeheerders niet tijdig ingrijpen. Dit probleem wordt echter op dit moment nog weinig onderkend. Daarom is er door de VBNE een praktijkadvies over waterteunisbloemen gemaakt. Daarin staat aangegeven wat je moet weten voor een effectieve aanpak. Duidelijk is dat snelle aanpak en bestrijding direct bij de eerste vestiging het beste werkt. Dit voorkomt dat dit later tegen veel hogere kosten alsnog moet gebeuren.

Praktische tips vind je in het praktijkadvies. De belangrijkste uitdaging is om de bestrijding van waterteunisbloemen voor hele stroomgebieden te doen, zodat nieuwe besmettingen voorkomen worden.

Vraag of suggestie? Stuur een mail

of neem direct contact op met een van onze medewerkers.

Altijd op de hoogte?
Het laatste nieuws lees je in onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

Meer onderzoek naar natuur

OBN Natuurkennis ontwikkelt en verspreidt kennis met als doel het structureel herstel en beheer van natuur. Lees meer 

Leren op je eigen moment en op je eigen plek? Kies voor e-learning!

Leer je groen is hét e-learning platform voor medewerkers en vrijwilligers werkzaam in bos, natuur en landschap!