Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Home » Risicobeheersing en bestrijding van natuurbranden

Risicobeheersing en bestrijding van natuurbranden

Natuurbrandpreventie en natuurbrandbestrijding zijn een belangrijk onderdeel van bos- en natuurbeheer. Dit praktijkadvies geeft handvatten om de kans op een onbeheersbare natuurbrand in je terrein te verkleinen.

Preventie en bestrijding van natuurbranden

Natuurbrandpreventie en natuurbrandbestrijding zijn een belangrijk onderdeel van bos- en natuurbeheer. Door klimaatverandering en verdroging neemt het risico op onbeheersbare natuurbranden in Nederland toe. In veel bos- en natuurgebieden is het noodzakelijk dat terreineigenaren maatregelen nemen om onbeheersbare natuurbranden te voorkomen.

Dit geactualiseerde praktijkadvies geeft handvatten om de kans op een onbeheersbare natuurbrand in je terrein te verkleinen. Vaak kan je in je terrein ecologische doelen goed combineren met natuurbrandpreventie maatregelen. In dit praktijkadvies lees je hoe je samen met de brandweer en andere betrokken partijen een natuurbrandpreventieplan maakt. Je leest hoe de brandweer een natuurbrand bestrijdt en wat jouw rol is voor, tijdens en na een brand. Ook besteden we aandacht aan het communiceren over natuurbranden en geven we praktijkvoorbeelden van effectieve inrichtingsmaatregelen.

Vraag of suggestie? Stuur een mail

of neem direct contact op met een van onze medewerkers.

Altijd op de hoogte?
Het laatste nieuws lees je in onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

Meer onderzoek naar natuur

OBN Natuurkennis ontwikkelt en verspreidt kennis met als doel het structureel herstel en beheer van natuur. Lees meer 

Leren op je eigen moment en op je eigen plek? Kies voor e-learning!

Leer je groen is hét e-learning platform voor medewerkers en vrijwilligers werkzaam in bos, natuur en landschap!