Home » Invasieve exotische planten

Invasieve exotische planten

Cover Praktijkadvies Invasieve planten struiken en bomen
In dit praktijkadvies geven we meer inzicht in de (on)mogelijkheden van het bestrijden van invasieve plantensoorten. Bij welke soort heeft het zin om aan bestrijding te denken? En hoe moet dat dan?

In toenemende mate worden er allerlei plantensoorten van ver bewust of onbewust in Europa en Nederland ingevoerd, welke zich vervolgens in de Nederlandse bos- en natuurgebieden verspreiden. Een deel daarvan vormt een probleem voor het behoud van natuurwaarden of veroorzaakt andere grote problemen in ecosystemen.
Bestrijding van deze soorten is dan aan de orde. Omdat er heel veel invasieve exoten zijn en er vaak hoge kosten met bestrijding gemoeid zijn is een heldere afweging en advies hierover gewenst. Je kunt je beter richten op wat echt problemen gaat geven dan achter alle exoten aan te gaan.

In dit praktijkadvies geven we meer inzicht in de (on)mogelijkheden van het bestrijden van invasieve soorten. Exoten kunnen negatieve effecten hebben op onder andere biodiversiteit en onze gezondheid. Bij welke soort heeft het zin om aan bestrijding te denken? En hoe moet dat dan?

Vraag of suggestie? Stuur een mail

of neem direct contact op met een van onze medewerkers.

Altijd op de hoogte?
Het laatste nieuws lees je in onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

Meer onderzoek naar natuur

OBN Natuurkennis ontwikkelt en verspreidt kennis met als doel het structureel herstel en beheer van natuur. Lees meer 

Leren op je eigen moment en op je eigen plek? Kies voor e-learning!

Leer je groen is hét e-learning platform voor medewerkers en vrijwilligers werkzaam in bos, natuur en landschap!