Home » Handboek Waterschapsbestuurders natuurterreinen

Handboek Waterschapsbestuurders natuurterreinen

Cover Handboek waterschapsbestuurders
Waterschapsbestuurders natuurterreinen hebben te maken met diverse actuele water onderwerpen. Dit handboek geeft tips voor de belangrijkste wateronderwerpen van de periode 2023-2027, zoals grondwateronttrekkingen en ‘water en bodem sturend’. 

Als waterschapsbestuurder voor de categorie natuurterreinen zit je namens de bos- en natuurterreineigenaren in het algemeen bestuur van het waterschap. Soms ben je ook dagelijks bestuurder. Dit betekent dat je de belangen behartigt van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, de leden van de Federatie Particulier Grondbezit, de provinciale Landschappen, het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeenten, voor zover het gaat om hun rol als bos- en natuurbeheerder.

Waterschapsbestuurders natuurterreinen hebben te maken met diverse actuele water onderwerpen. Dit handboek geeft tips voor de belangrijkste water onderwerpen van de periode 2023-2027, zoals het beperken van grondwateronttrekkingen in tijden van droogte en het geven van een concrete invulling aan het principe ‘water en bodem sturend’.

Vraag of suggestie? Stuur een mail

of neem direct contact op met een van onze medewerkers.

Altijd op de hoogte?
Het laatste nieuws lees je in onze nieuwsbrief

Naam(Vereist)

Meer onderzoek naar natuur

OBN Natuurkennis ontwikkelt en verspreidt kennis met als doel het structureel herstel en beheer van natuur. Lees meer 

Leren op je eigen moment en op je eigen plek? Kies voor e-learning!

Leer je groen is hét e-learning platform voor medewerkers en vrijwilligers werkzaam in bos, natuur en landschap!