Home » Nieuws » Vacature Coördinator Werk en Leer je Groen
30 mei 2024

Vacature Coördinator Werk en Leer je Groen

Wil jij samen met de leden van de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE) bijdragen aan het behoud en duurzaam beheer van bos- en natuurgebieden? Met jouw inzet als Coördinator Werk en Leer je Groen zorg je ervoor dat bos- en natuurbeheerders bij onze leden nóg beter hun werk kunnen doen.

Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen. Bij voorkeur reageren via info@vbne.nl.

 

Over VBNE

De VBNE heeft zes ledenorganisaties: Federatie Particulier Grondbezit, LandschappenNL, Natuurmonumenten, Natuurnetwerk Gemeenten, Rijksvastgoedbedrijf en Staatsbosbeheer. Samen vertegenwoordigen we het overgrote deel van het natuurareaal in Nederland.
De passie voor bos en natuur verbindt ons. De vereniging bestaat uit de ledenorganisaties, het bestuur – waarin de ledenorganisaties vertegenwoordigd zijn – en het VBNE-bureau. Als medewerker Werk en Vakmanschap maak je deel uit van het VBNE-team. Het team ondersteunt, adviseert en coördineert de gezamenlijke inzet van de leden in het realiseren van de strategie van de VBNE.

 

Jouw rol

Als coördinator Werk en Leer je Groen bij de VBNE weet jij wat de professionals van onze bos- en natuurterreineigenaren nodig hebben om op een prettige en veilige manier te kunnen werken. Of het nu gaat om kennisdeling en leren, arbeidsvoorwaarden, veilig werken (en zo mogelijk: informatie en data): jij zorgt ervoor dat het met, door en voor onze leden geregeld wordt en up-to-date blijft.
Hiervoor werk je samen in werk- en projectgroepen met professionals uit de ledenorganisaties. Omdat je voeling houdt met de praktijk zie je kansen om het gezamenlijk beter te doen. Uiteraard krijg je ruimte om ideeën aan te dragen en uit te werken. Mensen daarvoor op één lijn krijgen, de juiste informatie verzamelen, zaken voorbereiden en uitwerken én doorpakken om resultaat te boeken; dat is jou op het lijf geschreven.

 

Wat voor taken krijg je zoal?

  • Je initieert, coördineert en ondersteunt, de activiteiten van verschillende werkgroepen, zoals Arbo en veiligheid, vrijwilligers en Leer je Groen;
  • Je maakt agenda’s en stukken voor verschillende overleggen, zorgt voor duidelijke verslaglegging en opvolging van actiepunten.
  • Voor de aan jou toegewezen onderwerpen zorg je voor rapportages, nieuwsberichten en het actueel houden van de website van de VBNE;
  • Je beheert het e-learningplatform ‘Leer je Groen’ en coördineert de ontwikkeling van het moduleaanbod
  • Je ondersteunt de Adviseur Werk en vakmanschap bij activiteiten voor de sectorcommissie en het cao-overleg Bos en Natuur, zoals o.a. voorbereiden van vergaderingen, maken van rapportages en opstellen en verantwoording van het jaarlijkse activiteitenplan;
  • Met je VBNE-collega’s zorg je voor kennisdeling in de breedste zin van het woord. Je draagt bijvoorbeeld bij aan het organiseren van kennis- en netwerkbijeenkomsten, de ontwikkeling van kennisproducten, zoals Arbo informatiebladen, de totstandkoming van artikelen voor het Vakblad Natuur Bos Landschap en onderhoudt contacten met het onderwijs;
  • Je onderhoudt een uitgebreid netwerk met voor deze functie relevante contacten en stakeholders binnen en buiten de vereniging.

 

Wie jij bent

Je hebt affiniteit met het werk van bos- en natuurterreineigenaren, een afgeronde HBO-opleiding (bijvoorbeeld op het gebied van human resourcemanagement, didactiek/educatie, bedrijfskunde of daarmee vergelijkbaar) en enige jaren voor deze functie relevante ervaring.
Je hebt een brede blik, bent goed in de coördinatie van diverse werkzaamheden, kunt makkelijk schakelen en houdt hierbij het overzicht. Je legt makkelijk contact, bent verbindend en hebt goede communicatieve en organisatorische vaardigheden.

En als jij het schaap met de vijf poten bent die bovengenoemde competenties kan combineren met kennis van en affiniteit met data en informatieverwerking, dan is dat een pré, gezien onze meerjarenstrategie (*).

 

Wat de VBNE biedt

Werk in een klein team, met betrokken collega’s en in een ongedwongen sfeer. Uitstekende arbeidsvoorwaarden voor werk dat ertoe doet voor de natuur in Nederland! De groene sector is een prettige, professionele en tegelijkertijd collegiale omgeving om in te werken.

Wij bieden een aanstelling van 28-32/37 uur (*) met een salaris passend bij je werkervaring in schaal 7 (€ 3724,85 tot €5092,57) van de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen. In eerste instantie gaat het om een tijdelijke overeenkomst voor de duur van 1 jaar, te verlengen bij wederzijdse tevredenheid.
Ons kantoor in Driebergen-Rijsenburg ligt naast het station en is met alle vormen van vervoer goed te bereiken. Er is mogelijkheid tot hybride werken en volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

* 28 – 32 uur voor de vacature coördinator Werk en Leer je Groen, 37 uur in het geval van aanvullende competenties op het vlak van informatie en data-analyse.

 

Informatie en reageren

Stuur je motivatie en CV uiterlijk zondag 16 juni naar Miriam Nienhuis, directeur VBNE, naar info@VBNE.nl onder vermelding van ‘vacature Coördinator Werk en Leer je Groen’. Wij streven naar invulling van deze vacature, uiterlijk per 1 september. De sollicitatiegesprekken zijn op donderdag 20 juni 2024 (eerste ronde) en dinsdag 25 juni 2024 (tweede ronde).

Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Liesbeth de Kort, Adviseur HR en projectcoördinator,
06-31978589.