Home » Nieuws » Miriam Nienhuis start per 1 maart als nieuwe directeur VBNE
29 februari 2024

Miriam Nienhuis start per 1 maart als nieuwe directeur VBNE

Per 1 maart draagt interim-directeur Bopp van Dessel na ruim negen maanden het stokje over aan de nieuwe VBNE directeur, Miriam Nienhuis.
Bopp: “Ik doe dat met heel veel vertrouwen in Miriam, het VBNE-team en de Vereniging! De opdracht om onze bos- en natuurterreinen zo goed mogelijk, en een beetje tegen de verdrukking in, in stand te houden, heeft veel meer kans van slagen als we op belangrijke dossiers als VBNE gezamenlijk op weten te trekken. Die koers is duidelijk en ik wens jullie daarbij allemaal heel veel plezier en succes!”

Miriam heeft jarenlange ervaring op strategisch (eind)managementniveau in de publieke sector en ze neemt een groot netwerk mee. Hiervoor was zij provinciesecretaris/algemeen directeur van de provincie Gelderland. Ze is bekend met de grote opgaven in het landelijk gebied. Met haar studies Landinrichtingswetenschappen en Bosbouw, aan de Universiteit Wageningen is ze met deze functie weer terug bij haar roots in de natuursector.

“De maatschappelijke uitdagingen op het gebied van onder andere natuurkwaliteit, biodiversiteit, stikstof, klimaatverandering en waterkwaliteit zijn groot. De kansen om daar door professioneel natuurbeheer in positieve zin aan bij te dragen echter ook! Door de krachten te bundelen via de VBNE versterken we (de randvoorwaarden voor) dat beheer en daarmee de natuur van Nederland. Heel blij dat ik daar in deze rol aan bij mag gaan dragen!”, aldus Miriam.