e-Learning voor bos, natuur en landschap

Leer je Groen is hét e-learningplatform voor beroepskrachten en vrijwilligers in de groensector. Mensen van deelnemende organisaties, die beheerwerk doen in de natuur, die met publiek werken of die monitorwerk doen, kunnen via Leer je Groen op een laagdrempelige manier meer leren bijvoorbeeld over duurzaamheid, landschapsbeheer, veilig werken of wet- en regelgeving. Leer je Groen bevat meer dan 30 modules en het aanbod wordt continu uitgebreid.

Leer je Groen

Leer je Groen is een leuke en aantrekkelijke vorm van leren. Elke module is opgebouwd uit zes onderdelen, die samen maximaal 40 minuten duren. Er wordt gebruik gemaakt van veel beeldmateriaal en video’s, en door de interactieve vragen en opdrachten blijft de informatie goed hangen. Bij de ontwikkeling van de modules zijn inhoudelijk deskundigen van de aangesloten organisaties betrokken, zodat de modules zo optimaal mogelijk aansluiten bij de praktijk. Leer je Groen geeft concrete en praktische informatie om goed voorbereid aan het werk te gaan in de natuur. 

Leer je Groen heeft een groot en divers aanbod modules voor medewerkers en vrijwilligers:

  • praktijkgericht
  • samengesteld door experts
  • toegankelijk
  • leuke interactieve werkvormen
  • veel beeld en filmpjes
  • korte leermodules

Modules

Leer je Groen biedt modules in verschillende categoriën, zoals landschapsbeheer, natuurkennis, arbo&veiligheid, voorlichting, wet-&regelgeving, natuurbeheer, etcetera. Inmiddels zijn er al ruim 30 modules beschikbaar, en er worden regelmatig nieuwe modules toegevoegd.

Wil jij ook toegang?

Werk je voor één van onderstaande deelnemende organisaties, dan kun je direct een account aanmaken. Of neem contact op met de administratief beheerder in jouw organisatie. Als gebruiker van Leer je Groen heb je ook toegang tot de modules van Leer je Erfgoed.
Contactpersonen per organisatie 

Deelnemende organisaties

Onderstaande organisaties zijn verbonden aan Leer je Groen. Vrijwilligers en medewerkers van deze organisaties kunnen gratis een account aanmaken in Leer Je Groen, en alle modules volgen. 
Heb je interesse om je als organisatie aan te sluiten bij Leer je Groen? 
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, kosten en een gebruiksrechtovereenkomst via info@vbne.nl.

Werkgroep Leer je Groen

Liesbeth de Kort (VBNE)
Hilde Hengeveld (Natuurmonumenten)
Maaike Hoogland (VBNE)
Rachel Owusu (IVN)
Suzanne van Buuren (Staatsbosbeheer)
Tetje Falentijn (LandschappenNL)

E-learning

Leer je groen is het e-learningplatform voor iedereen die als beroepskracht of vrijwilliger actief is bij een natuurorganisatie. In korte modules krijg je basisinformatie over je werkzaamheden in de natuur.

Meer onderzoek naar natuur

Natuurkennis.nl is de
meest complete kennisbank
met onderzoek en
praktisch advies over
bos- en natuurbeheer.

Vraag over dit onderwerp?