Home » Agenda items » Verdiepingstraining Positionering en Persoonlijk Leiderschap
1 oktober 2024

Verdiepingstraining Positionering en Persoonlijk Leiderschap

LET OP: Deze activiteit beslaat 2 dagdelen: dinsdag 1 oktober en dinsdag 15 oktober, van 12:30 – 16:30u. 

Als beroepskracht die bij een natuur- en milieuorganisatie met (groepen) vrijwilligers werkt, zit je regelmatig in een vreemde tussenpositie. Je hebt aan de ene kant te maken met vrijwilligers die je soms beschouwen als expert, handige gesprekspartner of spreekbuis voor hun wensen, maar die je soms ook zien als lastige opdrachtgever, vertegenwoordiger van ‘de’ organisatie of handhaver van regels. Aan de andere kant zijn er collega’s die met allerlei vragen van en gedoe over vrijwilligers  naar jou komen.
Hoe hou je je in dit krachtenveld staande? Wat helpt jou om een goede positie in te nemen en vast te houden? Welke waarden en kwaliteiten kun je inzetten om je rol waar te maken? Met deze vragen gaan we aan de slag in de verdiepingstraining Positionering en Persoonlijk Leiderschap. Zo willen we
je vaardigheden verder versterken en je handige hulpmiddelen aanreiken. Zodat jij nog beter vrijwilligers kunt begeleiden en de waarde van vrijwilligerswerk voor jouw organisatie kunt laten zien.

 

Wat gaan we doen?

De verdiepingstraining bestaat uit twee halve dagen. Tussen de bijeenkomsten zitten minimaal twee weken. De eerste bijeenkomst staat centraal welke positie en rol je hebt en hoe je jouw waarden en kwaliteiten kunt inzetten om die te versterken:

✓ Positie in het krachtenveld van de organisatie en vrijwilligers
✓ Wat is mijn (toegevoegde) waarde
✓ Wie ben ik ten opzichte van de vrijwilligers
✓ Wat vind ik en wil ik bereiken en hoe dan
✓ Hoe blijf ik met vrijwilligers in contact en houd ik ze aangehaakt, als ik ze niet of nauwelijks live zie

We gaan uit van je dagelijkse praktijk, en bespreken zoveel mogelijk concrete voorbeelden, zodat je gelijk aan de slag kunt.
De volgende bijeenkomst staat in het teken van je eigen praktijksituatie: wat maak jij mee in het vinden van je positie en het nemen van leiderschap ten opzichte van vrijwilligers en collega’s waar je feedback van collega’s op wilt, alternatieve strategieën wilt oefenen of nieuwe aanpakken wilt leren?

 

Voor wie is de training bedoeld?

De training is bedoeld voor beroepskrachten van natuur- en milieuorganisaties en terreinbeheerders die de training Werken met Vrijwilligers hebben gevolgd. Ook beroepskrachten die tenminste drie jaar ervaring hebben met het aansturen van (groepen) vrijwilligers zijn van harte welkom.

 

Wanneer en waar?

De verdiepingstraining wordt in 2024 één keer aangeboden.
Dinsdag 1 oktober en dinsdag 15 oktober van 12:30u-16:30u.
Locatie: Landschap Overijssel; Huis “de Horte”, Poppenallee 39 in Dalfsen

 

Kosten

We bieden deze training aan voor € 265,= ex btw

 

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier:

Naam(Vereist)
Factuuradres(Vereist)

Soort activiteit:

Praktische informatie:

Meer onderzoek naar natuur

Natuurkennis.nl is de
meest complete kennisbank
met onderzoek en
praktisch advies over
bos- en natuurbeheer.

Vraag over dit onderwerp?