Home » Agenda items » Verdiepingstraining Begeleiden van groepen vrijwilligers
4 juni 2024

Verdiepingstraining Begeleiden van groepen vrijwilligers

LET OP: Deze activiteit beslaat 2 dagdelen

Iedereen die bij een natuur- en milieuorganisatie werkt en vrijwilligers begeleidt of aanstuurt, komt het tegen: in de ene groep loopt alles schijnbaar vanzelf, terwijl er in de andere altijd gedoe is.

Hoe ga je om met de dynamiek van deze groepen, waar heb je invloed op? Met deze vragen gaan we aan de slag in de verdiepingstraining Begeleiden van Groepen vrijwilligers. Zo willen we je vaardigheden verder versterken en je handige hulpmiddelen aanreiken zodat je de vrijwilligers waar jij mee te maken hebt, beter begrijpt en nog beter kunt begeleiden.

 

Wat gaan we doen?

De verdiepingstraining bestaat uit twee halve dagen. Tussen de bijeenkomsten zitten minimaal twee weken.

In de eerste bijeenkomst kijken we naar de verschillende aspecten van de dynamiek in groepen vrijwilligers in natuur- en milieuorganisaties:
✓ Wat gebeurt er als je vrijwilligers bij elkaar in een groep zet?
✓ De verschillende fasen van teamontwikkeling
✓ Positieve en negatieve aspecten van groepscultuur
✓ De rol en invloed van de begeleidende beroepskracht
We gaan uit van je dagelijkse praktijk, en bespreken zoveel mogelijk concrete voorbeelden, zodat je gelijk aan de slag kunt.

De tweede bijeenkomst staat in het teken van je eigen praktijksituatie: wat maak jij mee in het begeleiden van groepen vrijwilligers waar je feedback van collega’s op wilt, alternatieve strategieën wilt oefenen of nieuwe aanpakken wilt leren?

 

Voor wie is de training bedoeld?

De training is bedoeld voor medewerkers van natuur- en milieuorganisaties en terreinbeheerders die de training Werken met Vrijwilligers hebben gevolgd. Ook medewerkers die tenminste drie jaar ervaring hebben met het aansturen van (groepen) vrijwilligers zijn van harte welkom. Heb je nog helemaal geen ervaring met het werken met vrijwilligers? Volg dan eerst de basistraining.

 

Wanneer?

Dinsdag 4 juni en dinsdag 18 juni

Kosten

We bieden deze training aan voor € 265,= ex btw

 

Naam(Vereist)
Factuuradres(Vereist)

Soort activiteit:

Praktische informatie:

Meer onderzoek naar natuur

Natuurkennis.nl is de
meest complete kennisbank
met onderzoek en
praktisch advies over
bos- en natuurbeheer.

Vraag over dit onderwerp?