Home » Agenda items » CO2 in het natuurbeheer
16 mei 2024

CO2 in het natuurbeheer

Remt of bevordert natuurbeheer de CO2-uitstoot?

Bij het werken in en aan natuurgebieden komt CO2 vrij. Zeker in veengebieden, denk aan het graven van petgaten. Soms meer dan je lief is, soms meer dan de bezorgde burgers lief is. Het is daarom belangrijk dat beheerders zorgvuldig om gaan met vegetatie en bodems waar CO2 in is opgeslagen. Maar waar moet je dan op letten: waar komt veel CO2 of andere broeikasgassen vrij en waar valt het mee? Over welke hoeveelheden hebben we het eigenlijk voor bijvoorbeeld het graven van petgaten of aanleggen van kades op hoogveen? En hoe verhoudt het terugdringen van de CO2-uitstoot zich met de inzet van machines?
Sarah Faye Harpenslager van B-Ware zette in een OBN-project belangrijke kengetallen op een rij. Wiebe Borren van Natuurmonumenten vertelt hoe hij zijn organisatie in de praktijk omgaat met deze problematiek.

 

Praktische informatie

Donderdag 16 mei, 16:00 – 17:00
Deelname aan deze online bijeenkomst is gratis.
Meld je aan op de website van OBN natuurkennis. Dan ontvang je de toegangsgegevens voor het webinar via email, en sturen we je enkele dagen vooraf nog een herinnering. Na afloop van het webinar ontvang je de link naar de opname en de presentaties.

Soort activiteit:

Praktische informatie:

Meer onderzoek naar natuur

Natuurkennis.nl is de
meest complete kennisbank
met onderzoek en
praktisch advies over
bos- en natuurbeheer.

Vraag over dit onderwerp?

Heb je vragen over:
"CO2 in het natuurbeheer"
Neem dan contact met ons op!